NAKON IZBORA

Dodik: SNSD nikoga nije pobijedio u Prijedoru, nego je dobio odgovornost da nastavi dalje da radi

On je ponovo pozdravio gest lidera DNS-a Nenada Nešića koji je čestitao pobjedu kandidata SNSD-a, što, kako je rekao, znači da su izbori bili fer i pošteni

Lider SNSD-a Milorad Dodik. ATV

N. Aj.

12.12.2021

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je večeras da SNSD nikoga nije pobijedio u Prijedoru, da niko nije poražen, nego da su dobili odgovornost da nastave dalje da rade i opravdaju povjerenje ljudi koji su glasali za kandidata SNSD-a Slobodana Javora.

- Prijedor zaslužuje bolje i to će i dobiti - poručio je Dodik i istakao da je neupitna pobjeda Slobodana Javora.

On je za ATV rekao da će SNSD u narednom periodu pomoći mladom gradonačelniku Javoru da ostvari prije svega očekivanja građana Prijedora.

Dodik je podsjetio da je politika SNSD-a u današnje vrijeme na udaru najviših politika svjetske moći, a da su "neki lokalni zvaničnici pokušali to da iskoriste da bi i oni vidjeli neki mali šićar".

On je ponovo pozdravio gest lidera DNS-a Nenada Nešića koji je čestitao pobjedu kandidata SNSD-a, što, kako je rekao, znači da su izbori bili fer i pošteni.

Dalibor Pavlović pokrenuo dosta procesa

- To je dobro za RS. Ja sam čak pozvao i njih iz drugog, suprotnog štaba da se zajedno veselimo jer smo proveli izbore na kojima smo mi pobijedili i očekujem da ćemo još pobjeđivati ali oni su važni učesnici tih izbora i dali su jedan predznak RS da RS može sama snažno da provede izbore i da oni budu fer i pošteni - dodao je Dodik.

Dodik je rekao da je prethodni gradonačelnik SNSD-a Dalibor Pavlović pokrenuo dosta procesa u gradu Prijedoru, ali da je njegova lična neopreznost dovela do toga da se moraju održati prijevremeni izbori za gradonačelnika.

- Ali to ne znači da je on izgubio pažnju i značaj stranke, isključivo iz razloga jer je imao političku odgovornost i smatrao da njegov lični gest ne smije da uprlja funkciju gradonačelnika i da je način na koji se to može potisnuti upravo ovo što je urađeno - rekao je Dodik.

Dodik je naglasio je to stranku stavilo u poziciju da ima rizik što se tiče novih izbora, ali da nisu sumnjali u stranačku organizaciju.

konkurenti najavljivali da je ovo kraj bloka oko SNSD-a

- Ovo je zajednička pobjeda svih nas. Ovo je pobjeda Prijedora, koji kreće u izgradnju auto-puta prema Banjoj Luci, sanaciju bolnice, izgradnju brze ceste prema Dubici i dalje prema graničnom prijelazu - naveo je Dodik.

Govoreći o djelovanju opozcije u RS, Dodik je rekao da su konkurenti najavljivali da je ovo kraj bloka oko SNSD-a.

- Iskoristili su neke globalne udare na RS, na SNSD, na Milorada Dodika. Dok sam se ja nosio i borio sa međunarodnim faktorom na ovom prostoru, ovih mjeseci, oni su sve podrivali - naveo je Dodik.

On je pohvalio gest Nešića, koji "nije gostovao u emisiji TV BN u kojoj je lider SDA Bakir Izetbegović zahvalio lideru SDS-a Mirku Šaroviću i predsjedniku PDP-a Branislavu Borenoviću što su napustili Narodnu skupštinu RSi smanjili snagu RS".

Dodik je dodao da su "Šarović i Borenović pokazali veleizdajnički kapacitet i svoje karijere obilježili činjenicom da im je Izetbegović čestitao zato što su rušili srpsko nacionalno jedinstvo".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.