AVAZ SAZNAJE

Cvijetićeva narkobanda ostaje u pritvoru još dva mjeseca

Sud BiH prihvatio je prijedlog Tužilaštva BiH, svi pohapšeni nakon što su dešifrirane poruke aplikacije Sky, koje su u posjedu istražitelja

Cvijetićeva grupa iza rešetaka. Avaz

Piše: M. Aš.

16.12.2021

Sud BiH prihvatio je prijedlog Tužilaštva BiH i produžio pritvor još za dva mjeseca uhapšenima u akciji "Transporter" koji se sumnjiče za promet narkotika, saznaje portal "Avaza" 

Ova grupa sumnjiče se da su od narkokartela iz Južne Amerike, preko Evrope, u BiH nabavljali na tone kokaina.

Svi su uhapšeni nakon što su dešifrirane poruke aplikacije Sky, koje su u posjedu Tužilaštva BiH.

U okviru ove akcije uhapšeni su i pritvoren Bojan Cvijetić, bivši savjetnik Dragana Mektića u Ministarstvu sigurnosti BiH, Aleksandar Nikolić, Saša Rađević, Mladen Milovanović, Ivan Jurić i Dragan Kresojević. Kasnije se predao i Petar Dukić. 

Dvojica od tada sedmorice uhapšenih pristala su na saradnju s Tužilaštvom. Dukić i Cvijetić su, prema tvrdnjama Tužilaštva, organizatori šverca narkotika i vođe narkokartela.

Mladen Milovanović, pripadnik MUP-a RS koji je, također, bio hapšen i pritvoren, brani se sa slobode nakon što je odlučio sarađivati s bh. pravosuđem. Isto važi za Kresojevića. 

Prema informacijama „Avaza“, očekuju se nova hapšenja i pitanje je dana ko će završiti u zatvoru zbog aplikacije Sky, čije su dešifrirane poruke otkrile da su upleteni i pojedini uposlenici OSA-e.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.