TELEFONSKA SJEDNICA

Usvojeno privremeno finansiranje institucija BiH, sigurne plaće ministrima, parlamentarcima i zaposlenima za iduća tri mjeseca

Za finansiranje institucija BiH u ovom periodu odobrena su sredstva u iznosu 249.000.000 KM

Odluka je donesena na današnjoj vanrednoj telefonskoj sjednici. Arhiv

A. Č.

30.12.2021

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine usvojilo je odluku o privremenom finansiranju institucija BiH za prva tri mjeseca iduće godine. Odluka je donesena na današnjoj vanrednoj telefonskoj sjednici.

Odluku o privremenom finansiranju je bilo neophodno usvojiti jer budžet institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2022. godinu nije još ni urađen. Usvajanjem ove odluke osigurana je i isplata plaća ministrima, parlamentarcima, zaposlenim.

Privremeno finansiranje znači da se može trošiti samo onoliko koliko se trošilo u 2020. godini i samo za namjene za koje su sredstva izdvajana u prošloj godini. To znači da nema novih projekata.

- Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva finansija i trezora, donijelo je Odluku o privremenom finansiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za period januar - mart 2022. godine. Za finansiranje institucija BiH u ovom periodu odobrena su sredstva u iznosu 249.000.000 KM, što predstavlja 1/4 sredstava odobrenih za finansiranje institucija Bosne i Hercegovine u skladu sa Zakonom o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu - saopćeno je iz Vijeća ministara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.