TIJS ROJTEN

Nizozemski europarlamentarac podržao proteste širom Evrope za BiH

Rojten se inače snažno zalaže u Evropskom parlamentu za poštivanje i očuvanje suverenitet i teritorijalnog integriteta BiH

Rojten: Podijelio fotografiju s protesta u Briselu. avaz

E. Ć.

10.1.2022

Nizozemski europarlamentarac Tijs Rojten (Thijs Reuten) podržao je proteste koji su organizovani širom Evrope zbog napada na ustavnopravni poredak BiH, koji dolaze od strane političara iz RS-a predvođenih liderom SNSD-a i člana Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.



Europarlamentarac je na svom Twitter nalogu objavio fotografiju s protesta u Briselu, na kojoj se vidi veliki broj građana s transparentima i zastavama naše Bosne i Hercegovine.

- Širom Evrope i danas u Briselu solidarnost s Bosnom i Hercegovinom - napisao je Rojten uz fotografiju.


Nizozemac se inače snažno zalaže u Evropskom parlamentu za poštivanje i očuvanje suverenitet i teritorijalnog integriteta BiH. Također, istaknuti je protivnik politike Milorada Dodika. Rojten je istakao zabrinutost pred Evropskim parlamentom zbog navodne uloge Olivera Varheljija (Varhelyi), evropskog komesara za proširenje, u održavanju posebne sjednice NSRS.

Inače, protesti su najavljeni mnogim gradovima širom svijeta, kao što su London, Ženeva, Toronto, Rim, Oslo, Otava, beč, Geteborg, Štokolm, a najavljeni su i u Sarajevu i Tuzli.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.