PORUKE

Britanska zastupnica Ališa Kirns boravila u BiH: Jezik podjela se koristi kao oružje

Moramo učiniti sve što možemo da pomognemo u smanjenju napetosti i osiguramo da BiH svim građanima pruži stabilnost - poručila je

Ališa Kirns sa članovima Predsjedništva BiH. Twitter

S. S.

28.1.2022

Zastupnica konzervativaca u britanskom Parlamentu Ališa Kirns (Alicia Kearns), jučer je boravila u posjeti Bosni i Hercegovini. Riječ je o zastupnici koja je u decembru pokrenula incijativu da se o BiH razgovara u britanskom parlamentu.

Prilikom posjete se sastala sa članovima Predsjedništva BiH, ministricom vanjskih poslova Biserom Turković, ministrom odbrane Sifetom Podžićem, gradonačelnicom Sarajeva Benjaminom Karić, gradonačelnikom Mostara Mariom Kordićem i gradonačelnikom Tuzle Jasminom Imamovićem, a osim nje sastanku su prisustvovali i predstavnici Komiteta za vanjske poslove Velike Britanije i britanski ambasador u BiH Metju Fild (Matthew Field).

- Sasvim je jasno da se jezik podjela koristi kao oružje i moramo učiniti sve što možemo da pomognemo u smanjenju napetosti i osiguramo da BiH svim građanima pruži stabilnost - napisala je na Twitteru.

Također, napomenula je da je BiH veoma lijepa i kulturološki bogata, iako mnogima prva asocijacija na BiH bude genocid u Srebrenici.





Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.