PUTEM VIDEO-LINKA

Održana sjednica Fiskalnog vijeća BiH: Nije usvojen Globalni okvir fiskalnog bilansa i politika BiH

Na dnevnom redu su bili dokumenti Globalnog okvira fiskalnog bilansa i politika u BiH za period 2022 - 2024. godine, Izvještaj o izvršenju Budžeta Fiskalnog vijeća za 2021. godinu i Prijedlog odluke o Budžetu Fiskalnog vijeća za 2022.

Fiskalno vijeće BiH usvojilo budžet. ARHIV

S. S.

22.2.2022

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija održao je danas putem video-linka 12. sjednicu Fiskalnog vijeća BiH.

Na dnevnom redu sjednice Fiskalnog vijeća razmatrani su dokumenti Globalnog okvira fiskalnog bilansa i politika u BiH za period 2022 - 2024. godine, Izvještaj o izvršenju Budžeta Fiskalnog vijeća za 2021. godinu i Prijedlog odluke o Budžetu Fiskalnog vijeća BiH za 2022. godinu.



Usvojen je Budžet Fiskalnog vijeća

Fiskalno vijeće na današnjoj sjednici nije postiglo saglasnost u vezi sa dokumentom Globalni okvir fiskalnog bilansa i politika u BiH za period 2022 - 2024. godine i isti nije usvojen.

Fiskalno vijeće je usvojilo Izvještaj o izvršenju Budžeta Fiskalnog vijeća za 2021. godinu i Prijedlog odluke o Budžetu Fiskalnog vijeća BiH za 2022. godinu.


Predsjedavao Zoran Tegeltija

Na sjednici Fiskalnog savjeta, kojom je predsjedavao predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija, učestvovali su zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH i ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, premijer Federacije BiH Fadil Novalić, ministri finansija u Vladi Republike Srpske Zora Vidović i Vladi FBiH Jelka Milićević, gradonačelnik Brčko Distrikta Esed Kadrić, te guverner Centralne banke BiH Senad Softić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.