KAŽE DA NE RADI NIŠTA

Dodik: Ne radim pod ruskim uticajem uprkos stereotipima, nema tajnih planova

Razgovarao sam s Lavrovom, ništa sakriveno

Milorad Dodik. Screenshot

Piše: H.J.I. / N. Aj.

15.3.2022

Nakon prvobitnog izlaganja, parlamentarci su postavljali pitanja gostima iz BiH. 

Tako je član Predsjedništva Milorad Dodik je istakao da je sretan što EU parlamentarci žele čuti njihove poglede na sukob Rusije i Ukrajine. 

- Osuđujem patnju i podržavam suverenitet Ukrajine. Sada osuđujem narušavanje suvereniteta Ukrajine. Tražimo mir i mislim da sve države to traže.

Ne dijelim mišljenja svih i mislim da nije fer da to pokušavamo. 



Nemoguć je građanski model u BiH

Ne radim pod ruskim uticajem uprkos stereotipima. Razgovarao sam s Lavrovom, ništa sakriveno. Bio sam ranije i u Rusiji, razgovarali smo o ekonomiji, htio sam da znam da će RS imati dovoljno plina. BiH nije na listi sankcija Rusije. Radimo sve što i vaši lideri, da osiguramo da imamo dovoljno energije.

Nema ništa više od toga, nema tajnih pregovora, razgovarao sam s Lavrovom telefonom. Mogu vam i poslati transkript.

Nemoguć je građanski model u BiH. Nemoguće je to postići. Nisam za secesiju, to nije u mojim planovima. Teško je postići demokratiju u multietničkom društvu. To je skoro nemoguće - zaključio je Dodik. 

Prestanite davati paušalne procjene o BiH

Dodik je istakao kako prema njegovom mišljenju nisu postignuti impresivni rezultati.

- Stanje u BiH će se poboljšati kad neki od vas prestanu davati paušalne procjene o našoj zemlji. Kada stanje u BiH posmatrate crno – bijelo nikada nećete doći do rezultata.

Obezbijedite gospodo Hrvatima nacionalnu ravnopravnost. Problem jednog naroda je problem sva tri naroda. Nama Srbima obezbijedite da se poštuje Ustav i imat ćete stabilnu BiH.

Molim vas ne može da bude evropska perspektiva kad se ovdje kršenje Ustava smatra vrlinom, a poštivanje Ustava manom - poručio je Dodik, te dodao:

Vi se ovdje borite protiv islamske države, ne uvlačite nas u to.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.