SLUŽBENA POSJETA

Džaferović se sastao s predsjednicima Senata i Predstavničkog doma Parlamenta Kraljevine Nizozemske

Tokom sastanka razmijenjena su mišljenja o trenutnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini uzrokovanoj blokadom rada državnih institucija

Sa današnjeg sastanka. Fena

H. J. I.

25.4.2022

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović se u okviru zvanične posjete Kraljevini Nizozemskoj sastao s predsjednicima Senata i Predstavničkog doma Parlamenta Nizozemske Jan Bruijnom i Verom Bergkamp.

Čelnici Nizozemskog parlamenta i predsjedavajući Predsjedništva BiH istaknuli su veoma dobre, prijateljske odnose između dvije države.

Tokom sastanka razmijenjena su mišljenja o trenutnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini uzrokovanoj blokadom rada državnih institucija, a razgovarano je i o situaciji u regionu zapadnog Balkana u kontekstu ruske agresije na Ukrajinu.


Predsjedavajući Džaferović se zahvalio na principijelnom stavu Parlamenta Kraljevine Nizozemske u vezi s načinom rješavanja krize u Bosni i Hercergovini.

Tokom sastanka rečeno je da BiH ne smije izgubiti korak s ostalim u regionu kada je u pitanju približavanje Evropskoj uniji - saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.