DRUŽENJE U KONJICU

"Djevojke sa Neretve" okupile se nakon 55 godina od osnivanja

Promocija monografije i koncert upriličeni su u okviru manifestacije Konjičko kulturno ljeto, Dani dijaspore "Konjic u srcu BiH"

Sinoć je predstavljena pjesma "Uspomena živi". GRAD KONJIC

A. Č. / Fena

7.8.2022

Na pozornici Doma kulture u Konjicu, na kojoj je Hor "Djevojke sa Neretve" prvi put nastupio 1967. godine, 120 nekadašnjih članica zbora iz četiri generacije, predvođene profesoricom Eminom Beljajev u subotu navečer održale su koncert, kojem je prethodila promocija monografije, koja svjedoči o značaju tog zbora u vremenu njegovog aktivnog djelovanja.

Promocija monografije i koncert upriličeni su u okviru manifestacije Konjičko kulturno ljeto, Dani dijaspore "Konjic u srcu BiH", koju organizira Narodni univerzitet Konjic, uz pokroviteljstvo Grada Konjica.

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić tom je prigodom "Djevojkama sa Neretve" uručio zahvalnicu za doprinos u muzičkoj kulturi grada Konjica, koju je uime zbora preuzela profesorica Beljajev.

Naglasio je kako svojevremeno u Konjicu gotovo nije bilo nijedne obitelji koja nije imala člana, koji je bio uključen u zbor ili muzičku školu.

Sinoć je u čast ovog značajnog događaja, u kojem su uživali brojni Konjičani svih generacija, predstavljena pjesma "Uspomena živi" autora Fadila Buturovića, posvećena "Djevojkama sa Neretve".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.