PODRŠKA NATALITETU

Poklon reisu-l-uleme ef. Kavazovića otišao u ruke porodice Gerin: Malena Iman je osmo dijete koje su dobili

Ovu aktivnost provodi Odjel za brak i porodicu Rijaseta islamske zajednice i ona se finansira iz Fonda "Bejtu-l-mal"

Porodica Gerin. PRINTSCREEN

A. O. / BIR

25.8.2022

S ciljem podrške porodici i promociji nataliteta, Rijaset Islamske zajednice u BiH dodjeljuje poklon reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića, koji se dodjeljuje porodicama koje su dobile peto, šesto dijete ili više, a žive se na području RS, odnosno šesto, sedmo dijete ili više koji žive na području FBiH.

Ovu aktivnost provodi Odjel za brak i porodicu Rijaseta Islamske zajednice i ona se finansira iz Fonda "Bejtu-l-mal".

Ovaj put poklon reisu-l-uleme ef. Kavazovića otišao je u Stolac, u ruke porodice Gerin.

Djevojčica Iman je dobila poklon, koja je osmo dijete u ovoj porodici.

Voditelj Odjela u upravi za brak i vjerske poslove Rijaseta IZ u BiH Safija Malkić posjetila je porodicu Gerin, Adnana i Merime te im uručila poklon reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića povodom rođenja njihovog osmog djeteta, kćerke Iman.

Malkić je ovom prilikom kazala kako je poklon reisul-uleme vid podrške, stimulacije i priznanja porodicama koje imaju veći broj djece.

– Ovo je priča koju želimo podijeliti s našim mladim bračnim parovima – želimo iz Stoca poslati poruku da je moguće živjeti sreću. Priča o porodici je uvijek lijepa priča, a priča porodice Gerin koju smo danas imali priliku svjedočiti je zaista za pohvaliti – istakla je dr. Malkić.

Ona je naglasila da je jedan od glavnih zadataka Odjela za brak i porodicu promocija i afirmacija bračnih i porodičnih vrijednosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.