POZVAO SVE DA DOĐU

Stanivuković najavio: Sutra doručkujem na parkingu kod Stare autobuske stanice

Stanivuković kaže da je "oteto" zemljište jedno od najvrednijih, jer se tu nalazi i Muzej savremene umjetnosti RS i galerija

Draško Stanivuković. Printscreen

H. J. I.

12.4.2023

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković najavio je sutra skup na Staroj autobuskoj stanici zbog spora Grada Banja Luka s "Autoprevozom" a.d. Banja Luka.

- Bit ću na parkingu u 10:30 sati i zajedno sa svima branit ću svaki pedalj zemlje. Sutra tamo provodimo pauzu i doručkujemo, kao i sve što treba. Dođite svi - rekao je Stanivuković.

Stanivuković kaže da je "oteto" zemljište jedno od najvrednijih, jer se tu nalazi i Muzej savremene umjetnosti RS i galerija.

- Sudovi su raznim marifetlucima izdejstvovali da ovo prođe mimo zakona. Ovo nije prvi put da institucije legalizuju kriminalce. U slučaju "Autoprevoza" ključni ugovor je izgubljen, što je bizarno. Grad Banja Luka će se do posljednjeg boriti za svaki pedalj zemlje. Svi sudovi u RS su rekli da je to u zemljištu grada, a Ustavni sud BiH odluči drugačije - dodao je.

Stanivuković tvrdi da se time nastavlja otimanje imovine od Republike Srpske.

Parking na Staroj autobuskoj stanici u Banjoj Luci je na osnovu odluke Ustavnog suda BiH pripao "Autoprevozu" a.d. Banja Luka, a sutra je zakazano prinudno izvršenje i uvođenje "Autoprevoza" u posjed ovog zemljišta.

Grad je najavio da će podnijeti novu tužbu protiv "Autoprevoza" i kažu da su prikupili 28 materijalnih dokaza koje će priložiti Ustavnom sudu BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.