MEĐUNARODNOG KARAKTERA

U organizaciji MO i OS BiH: Sinoć otvoreno regionalno vojno takmičenje "Balkan games – half marathon"

Ceremoniji su, pored predstavnika organizatora takmičenja Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, prisustvovali i predstavnici zemalja učesnica

S otvorenja takmičenja - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
Anadolija

7.5.2023

Svečanom ceremonijom u subotu navečer otvoreno je regionalno vojno takmičenje „Balkan games – half marathon“, koje se održava pod pokroviteljstvom CISM-a, na trgu ispred Vijećnice u Sarajevu, prenosi Anadolija.

Ceremoniji su, pored predstavnika organizatora takmičenja Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, prisustvovali i predstavnici zemalja učesnica i brojne druge zvanice, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH. Među brojnim takmičarima nalaze se i takmičari iz Republike Turske.

Na početku ceremonije prisutni su minutom šutnje odali počast žrtvama dva oružana napada u Srbiji.

Generalni inspektor MO BiH general Mirsad Ahmić je u obraćanju istakao veliki značaj ovog takmičenja i naglasio bitnu ulogu CISM-a u jačanju mira i prijateljstva među pripadnicima oružanih snaga raznih zemalja.

“Ovo je prilika da se podsjetimo na značaj sporta u oružanim snagama. Sport je oduvijek igrao veoma važnu ulogu u životima naših pripadnika, i ne samo da im pomaže u održavanju fizičke forme, već pomaže i u izgradnji prijateljstva i timskog rada, što je ključno za uspjeh svake misije“, istakao je general Ahmić.

Načelnik Odjeljenja za sport i fizičko vježbanje ZŠ OS BiH brigadir Kemal Suljević je istakao značaj sporta u zbližavanju ljudi u brisanju barijera i boljem međusobnom razumijevanju.

Takmičenje je počelo jutros osam sati ispred Vijećnice, sa istog mjesta sa kojeg su startale i utrke Sarajevskog maratona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.