SARAJEVO

Direktor GPBiH s policijskim atašeom Ambasade Austrije o prekograničnom kriminalu

U saopćenju se navodi da Granična policija BiH i Ambasada Austrije već dugo godina uspješno sarađuju

Sa sastanka u Sarajevu: Kuprešaković i Gortan. Fena

FENA

16.5.2023

Direktor Granične policije BiH Mirko Kuprešaković primio je u utorak u posjetu policijskog atašea Ambasade Austrije u BiH Karlhajnca (Karlheinz) Gortana.

Radni sastanak je, prije svega, održan radi rekapitulacije dosadašnje saradnje i dogovora o novim smjerovima zajedničkog djelovanja, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Tokom sastanka razgovarano je i o aktuelnoj sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini te je direktor Kuprešaković izdvojio značajne aktivnosti pripadnika Granične policije BiH u proteklom razdoblju, s ciljem suzbijanja prekograničnog kriminala, te istakao da Granična policija ulaže maksimalne napore u zaštiti državne granice.

U saopćenju se navodi da Granična policija BiH i Ambasada Austrije već dugo godina uspješno sarađuju te da je direktor Kuprešaković iskazao zahvalnost policijskom atašeu za podršku koju pružaju Graničnoj policiji BiH.

Na obostrano zadovoljstvo, istakli su važnost i jačanje daljeg održavanja uspostavljenih profesionalnih veza i odnosa, zaključeno je u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.