GRANIČNA POLICIJA BIH

Kuprešaković primio u posjetu prvu zamjenicu koordinatora Biroa za borbu protiv teorizma

Direktor Kuprešaković se zahvalio prisutnima na posjeti i podršci Vlade SAD-a koju pružaju Graničnoj policiji BiH

Sa sastanka u Graničnoj policiji BiH. Fena

FENA

26.5.2023

Direktor Granične policije BiH Mirko Kuprešaković primio je u petak u Glavnom uredu, prvu zamjenicu koordinatora Biroa za borbu protiv terorizma iz Državnog sekretarijata SAD-a Hillary Batjer Johnson sa svojim saradnicima.

Na sastanku su razmjenjene informacije u vezi aktuelne situacije u pogledu granične sigurnosti, kao i jačanje saradnje, saopćeno je iz GP BiH.

Direktor Kuprešaković se zahvalio prisutnima na posjeti i podršci Vlade SAD-a koju pružaju Graničnoj policiji BiH u vidu specijalističke opreme i obuka za policijske službenike. Istaknuo je i to, da se Granična policija BiH kontinurano bori protiv svakog oblika kriminaliteta i ulaže maksimalne napore u zaštitu državne granice, a da im je pritom izuzetno važna međunarodna saradnja i podrška, kao što je dugogodišnja uspješna saradnja s Vladom SAD-a.

Sastanku su prisustvovali i direktor programa u Birou za borbu protiv terorizma Državnog tajništva SAD-a Sam Pineda, regionalna rukovoditeljica programa u Birou za borbu protiv terorizma Mia DiBenedeto, viši savjetnik u Grupi za borbu protiv terorizma u Veleposlanstvu SAD-a Randy Wilson, savjetnica za sigurnost u Ministarstvu domovinske sigurnosti Serra Pehlivan, politički savjetnik u veleposlanstvu SAD-a Matt Hallowell, regionalni koordinator za borbu protiv terorizma Veleposlanstva SAD-a u Ateni Joshi Vivek i projektni koordinator u Veleposlanstvu Vlade SAD-a Darko Ivić.

Uz razmjenu iskustava i informacija, na sastanku je zaključeno da će se raditi na dodatnom unaprjeđenju suradnje između Granične policije BiH i Vlade SAD-a te su dogovoreni i daljnji modaliteti suradnje u idućem razdoblju, navodi se u priopćenju. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.