NA DAN GRADA

Husein ef. Kavazović će biti proglašen Počasnim građaninom Visokog

Jednoglasnom odlukom vijećnika Gradskog vijeća Visoko

Husein ef. Kavazović će biti proglašen Počasnim građaninom Grada Visoko. N. Smajović

N. Sm.

27.7.2023

Na 30.redovnoj sjednici Gradskog vijeća Visoko razmatrani su prijedlozi o proglašenju Počasnim građaninom Grada Visoko, kao i prijedlozi o dodjeli Povelja Grada Visoko. 

Jednoglasnom odlukom svih prisutnih vijećnika dr. Husein ef. Kavazović, reisu-l-ulema IZ BiH će dobiti javno priznanje Povelju počasnog građanina Grada Visoko. Ovu Povelju vijeće je dodijelilo za značaj doprinos u odbrani BiH, kao i širenje mira i zajedništva. 

Također, Povelje Grada Visoko će dobiti i prim.dr Senad Dervišević, prim.dr Senad Karavdić, Gorska služba spašavanja (GSS) Visoko, te postuhumno major Mijo Mateša. 

Povelje će biti uručene na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Visoko koja će biti održana 29.augusta ove godine, na Dan Grada Visoko.

Pored ove tačke dnevnog reda vijećnici su usvojili i prijedlog o uspostavljanju saradnje i prijateljstva između grada Sakarija u Turskoj i grada Visoko, a predstavnici ovog turskog grada bit će gosti u Visokom 1. avgusta, kada će biti i potpisan sporazum o uspostavljanju saradnje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.