JASAN STAV

Karić: Žalimo za svakim ubijenim djetetom, ali laži i podmetanja nećemo dozvoliti!

Grad Sarajevo stoji uz porodice žrtava, poručila je Karić

Tokom zajedničkog susreta. Facebook

A. O.

10.8.2023

Nakon što je u javnosti odjeknula vijest da je Centar za istraživanje ratnih zločina bh. entiteta RS na spisak ubijene djece uvrstio i djecu ubijenu u opkoljenom Sarajevu od granata i snajperskih metaka ispaljenih s teritorije Vojske RS, danas se oglasila i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

- Žalimo za svakim ubijenim djetetom bilo gdje na zemaljskoj kugli, ali laži i podmetanja nećemo dozvoliti! Nakon sramotnog pokušaja iz Prijedora, kada je prilikom obilježavanja „Oluje“ fotografija bošnjačke prognanice iz Žepe predstavljena kao srpska žrtva „Oluje“ u Hrvatskoj, sada su na red došli i falsfikati o ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva. Imena ubijene djece opkoljenog Sarajeva našla su se na listi 106 ubijene djece koju je sačinio Republički centar za istraživanje rata i ratnih zločina u Republici Srpskoj, a koju je, potom, za svrhe priloga, koristio RTRS – navodi Karić na Facebooku.


Dodala je da se danas sastala s Miroslavom Lukićem, Danijelom Šahat i Dejanom Maleševićem čija braća su ubijena tokom opsade Sarajeva, a njihova imena su se našla na spiskovima ubijene djece u RS.

- Kada su ubijeni, Marko i Damir su imali 17 godina, a Igor je imao osam godina. Grad Sarajevo stoji uz porodice žrtava i iskoristit ćemo sva pravna sredstva da svi koji su zloupotrijebili nevine žrtve, ubijenu sarajevsku mladost, za to odgovaraju – navela je Karić. 

Objava Karić. Facebook

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.