NJUJORK

Konaković sudjeluje na 78. zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda

Programom je planirano i ministrovo sudjelovanje na proslavi pod nazivom Partnerstvo i promicanje globalnih ciljeva

Elmedin Konaković. N. Šaljić / Avaz

H. J. I.

18.9.2023

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković boravi od 16. do 24. septembra 2023. godine u Njujorku, gdje sudjeluje na 78. zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda.

Tijekom boravka u Njujorku, ministar Konaković će danas sudjelovati na radnom doručku koji za ministre vanjskih poslova zemalja Zapadnog Balkana, Hrvatske i Slovenije koji priređuje ministar vanjskih poslova i međunarodne saradnje Italije Antonio Tajani. Potom je predviđeno ministrovo sudjelovanje na Samitu o ciljevima održivog razvoja (SDG) te sastanku "Javno zdravstvo i sigurnosna prijetnja sintetičkih droga kroz globalnu saradnju", kojem je domaćin američki državni sekretar Entoni Blinken (Antony).

Programom je planirano i ministrovo sudjelovanje na proslavi pod nazivom Partnerstvo i promicanje globalnih ciljeva u organizaciji Ford Fondacije Centra za socijalnu pravdu SAD.

Na marginama zasjedanja, ministar će održati bilateralni sastanak sa ministricom vanjskih poslova, obrazovanja i sporta Kneževine Lihtenštajn Dominik Hasler (Dominique).

Ministar će večeras prisustvovati i prijemu koji za sudionike Opće skupštine UN priređuje kancelar Savezne Republike Njemačke Olaf Šolc (Scholz).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.