MINISTAR SIGURNOSTI

Nešić trača Heleza: "Dodiku bi glavu otkinuo, a divi mu se"

Sam je implicitno priznao da dezinformacije plasira za interes stranih obavještajnih službi, kazao je Nešić

Nenad Nešić i Zukan Helez. MO BiH / Fena

N. H.

24.9.2023

Nenad Nešić, ministar sigurnosti, mišljenja je da njegov kolega iz Vijeća ministara, Zukan Helez, svojim ponašanjem bruka cijelu Bosnu i Hercegovinu. 

Ministar Nešić je ocijenio da Helezu nije nimalo drago jer su njegove riječi kako Milorad Dodik priprema bjekstvo u inostranstvo ocijenjene kao laži. 

Nepremostiva razlika

- Kada su laži demontirane, on kaže da to nije podatak Obavještajno-bezbjednosne agencije, niti drugih agencija iz BiH. Helez sada kaže da sarađuje sa stranim obavještajnim agencijama, što je ozbiljno krivično djelo. 

Sam je implicitno priznao da ovakve dezinformacije plasira za interes stranih obavještajnih službi, za šta naš Krivični zakon propisuje kaznu od jedne do 10 godina zatvora - istakao je Nešić. 

Nešić je kazao da između njih dvojice postoji nepremostiva razlika, koja nije ni politička ni vjerske, nego ljudska. Dodao je "da je Helez poltron koji se junači pred kamerama, a onda se izvinjava, jer je to, navodno, rekao zbog birača".

Optužbe za narkotike 

Komentarišući izjave o njemu i predsjedniku manjeg bh. entiteta Miloradu Dodiku, Nešić je rekao da se Helez na Vijeću ministara divi Dodiku i žali što Bošnjaci nemaju takvog lidera. 

- Dok me pri susretima oslovljava "Neške" i "brate", pred kamerama me optužuje da koristim narkotike - naveo je Nešić, poručivši da će Helez na sudu imati priliku dokazati svoje tvrdnje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.