FEDERALNA PARLAMENTARKA

Klarić: Paralelno s novim naseljima moramo graditi škole, vrtiće i druge objekte javne infrastrukture

Tražila je da se za 2024. godinu budžetski planiraju sredstva za izradu projektne dokumentacije neophodne za izgradnju pomenutih objekata

Sanela Klarić. Fena

S. S.

5.10.2023

Sanela Klarić: Paralelno s novim naseljima moramo graditi škole, vrtiće i druge objekte javne infrastrukture

Sanela Klarić, zastupnica Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo, uputila je inicijativu Vladi Kantona Sarajevo kojom traži da se otkupe parcele u sarajevskom naselju Alipašin Most zbog što hitnije izgradnje vrtića i osnovne škole. Također je tražila da se za 2024. godinu budžetski planiraju sredstva za izradu projektne dokumentacije neophodne za izgradnju pomenutih objekata.

- Od useljenja u novoizgrađene objekte u naseljima Nova Otoka i Miljacka, već nekoliko godina, svjedočimo problemima izazvanim nepostojanjem potrebne infrastrukture. Najveći problem je nesigurnost djece koja u svom naselju nemaju vrtić i školu pa ih viđamo na opasnim raskrsnicama ili na gradilištima saobraćajnica, nerijetko same, bez zaštite, na putu do škole ili drugih objekata koje nemaju u svom naselju, ali bi ih trebali imati.

Zato je važno da se ovaj problem što prije riješi, ali i da ubuduće planiramo gradnju javnih obrazovnih i odgojnih objekata prema potrebama novih naselja na vrijeme, prema najboljim praksama u planiranju i građenju - kaže Klarić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.