MODRIČA

Održan posljednji skup "Granica postoji" u ovoj godini: "RS će biti odbranjena"

Prema navodima RTRS-a skupu je prisustvovalo oko 2.500 ljudi

Skup u Modriči. RTRS

S. S. / RTRS

17.11.2023

Skup podrške Miloradu Dodiku "Granica postoji" održan je u Modriči, na međuentitetskoj administrativnoj liniji u mjestu Skugrić.

Prema navodima RTRS-a skupu je prisustvovalo oko 2.500 ljudi.

Skupu su prisustvovali, između ostalih, vršilac dužnosti direktora Službenog glasnika RS Miloš Lukić, koji je zajedno s Dodikom optužen u Sudu BiH, ministri u Vladi RS Zora Vidović, Siniša Karan, Danijel Egić, Denis Šulić, Savo Minić, delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević i šefica Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Sanja Vulić.

Minić je rekao da se RS "suočava sa nasnažnijim napadima do sada, ali da će biti odbranjena, uprkos pokušajima da je razvlast"e. Kovačević je poručio da će RS biti odbranjena i da neće proći napadi na njene institucije.

Kako su naveli organizatori zbog vremenskih prilika ovo će biti zadnje okupljanje u ovoj godini te će biti nastavljeno na proljeće. Do tada će, kako su naveli, petkom biti emitovan podkast pod nazivom "Granica postoji".

Inače, kupljanja naroda počela su 1. septembra nakon što je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zabranilo skup ispred Suda i Tužilaštva BiH, čija je namjera bila da se izrazi nezadovoljstvo zbog optužnice protiv predsjednika RS Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.