SARAJEVO

Bećirović i predstavnici Bošnjačkog vijeća Crne Gore: Jačati regionalnu saradnju Bošnjaka

Bećirović je istakao da Bosna i Hercegovina i Crna Gora imaju veoma dobre bilateralne odnose, bez otvorenih pitanja

Sa sastanka. Predsjedništvo BiH

S. S.

28.11.2023

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je sa predstavnicima Bošnjačkog vijeća Crne Gore, predsjednikom Suljom Mustafićem i članom Vijeća Seadom Šahmanom.

Bećirović je istakao da Bosna i Hercegovina i Crna Gora imaju veoma dobre bilateralne odnose, bez otvorenih pitanja i interes Bosne i Hercegovine je da ti odnosi budu unaprijeđeni. Tokom razgovora Bećirović je iskazao podršku organiziranju Bošnjaka Crne Gore kroz Bošnjačko vijeće i razvijanje njihovog čvrstog partnerskog odnosa sa institucijama države Crne Gore. Kroz tu saradnju čuva se identitet, daje važan doprinos unapređenju bilateralnih odnosa između Bosne i Hercegovine i Crne Gore, te pruža mogućnost stvaranja čvršćih veza unutar bošnjačkog naroda, koji živi u obje ove zemlje.

Kroz Bošnjačko vijeće Crne Gore Bošnjaci provode organizirane aktivnosti usmjerene ka očuvanju vlastitog nacionalnog, vjerskog, jezičkog i kulturnog identiteta, u čemu imaju važnu podršku državnih institucija Crne Gore. On je istakao da su Bošnjaci čvrst most između Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Predstavnici Bošnjačkog vijeća Crne Gore zahvalili su Bećiroviću na podršci koju, kao član Predsjedništva BiH, pruža Bošnjacima Crne Gore i regiona. Naglasili su da je od posebnog značaja činjenica da je kroz svoje djelovanje i povezivanje sa Bošnjacima u regionu član Predsjedništva BiH Denis Bećirović, stavio interese države Bosne i Hercegovine iznad interesa stranaka i pojedinaca. Na taj način, u fokus su stavljene državne institucije i potreba njihovog jačanja. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.