FONDACIJA “OUT OF AREA”

Festival "Futurea" u Goraždu okupio stotine mališana: Muzika, ples, sport i kreativne radionice za djecu

Ove godine svoju posjetu ovom festivalu najavilo je više od 1.000 mališana iz 10 škola iz Goražda i regije

Sjajna zabava. Facebook

Alen Bajramovic

28.5.2024

Goražde je i ove godine domaćin popularnog dječijeg festivala Futurea. Ovaj Festival održan je prošle godine po prvi put u Goraždu i pokupio je simpatije brojnih posjetilaca koji su bili oduševljeni sadržajima. 

Ove godine svoju posjetu ovom festivalu najavilo je više od 1.000 mališana iz 10 škola iz Goražda i regije. Oni će dan provesti u kreativnim radionicama koje je za njih pripremilo oko 170 volontera iz Holandije.

Koordinator festivala i osnivač Fondacije “Out of area” Vilijam Bos (William) kazao je da je festival prostor bez politike ili religije i da je jedini cilj manifestacije da se djeca zabave.

- Koji dio vašeg života je bio najzabavniji? To je kada ste se mogli igrati sa drugom djecom u određenom okruženju. I to je jedina stvar koju mi radimo. Mi organizujemo prostor, Futureu, gdje se djeca mogu igrati. Samo zabava koja traje tri i po sata. Mogu slikati sebi majicu koju će ponijeti kući, mogu igrati fudbal, penjati se na toranj i zabaviti se uz mnoge slične aktivnosti - kaže Bos.

Zabava traje tri i po sata. Facebook

Dječiji festival “Futurea” otvorio je gradonačelnik Goražda Ernest Imamović.

- Ovo je događaj za mališane ne samo grada Goražda, već i okolnih gradova iz RS. Jedno veliko zajedničko druženje. Ovo je festival koji ruši sve predrasude. To nam je cilj i osnovna djelatnost na ovim prostorima. Mi smo grad koji nije okićen mržnjom prema drugom i drugačijem nego grad prijateljstva i tako želimo živjeti i u budućnosti - kazao je Imamović.

Ovaj festival jučer je održan u Konjicu, a u narednim danima bit će održan u Čapljini i Tuzli.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.