GOSPODIN

Ismet Bećar se javio "Avazu": Tvrdi da smo njegove uvrede "muslimanska politička glupača" i "kamenjarka" izvukli iz konteksta

Bilo je tu još uvreda koje nismo spomenuli, poput „pseudoselefijska TV ikona“

Ismet Bećar sa federalnim zastupnikom SDA Salkom Zildžićem. Facebook

D. H.

30.5.2024

Redakciji „Dnevnog avaza“ obratio se Ismet Bećar koji je reagirao na naš tekst, tačnije prijenos dijela njegove objave u kojem zastupnicu NiP-a u Parlamentu Federacije BiH naziva Ajlu Milišić-Pepić zbog glasa za Marina Vukoju naziva, između ostalih uvreda, bošnjačkom i muslimanskom političkom glupačom i kamenjarkom koja je „izdala vas po abdestom“.

U mailu koji je poslao Bećar tvrdi da ga je Konaković lažno optužio da je PR SDA, te da mu je post izvučen iz konteksta.

Usto je tražio da, kako je rekao, „u predviđenom roku“, prenesemo njegov odgovor Elmedinu Konakoviću.

"Demanti" Bećara. Scrennshot

Ovim putem Bećaru želimo skrenuti pažnju da bi ubuduće trebao bolje čitati, jer „Avaz“ nije prenio Konakovićevu reakciju na njegov gnusni komentar nego je prenio njegov gnusni komentar na račun zastupnice Milišić-Pepić.

Istina je da nismo prenijeli njegov cijeli komentar jer je predug za čitatelje, ali zaista nije jasno iz kakvog se to tačno konteksta može izvući nazivanje neke osobe „muslimanskom političkom kamenjarkom“ „glupačom“ ili optužba  „izdala pod abdestom“, a što se odnosi na činjenicu da zastupnica Milišić-Pepić nosi hidžab. To je naravno, samo dio uvreda. Bilo je tu njih još, koje nismo spomenuli, poput „pseudoselefijska TV ikona“, „zvijezda halal cooking show-programa“, „polaznica alternativnih škola Kur’ana i hifza, a osim nje, vrijeđao je i ostale parlamentarce.

Da stvar bude gora, ovo nije nikakav izoliran slučaj, nego uobičajeni način komunikacije i stil pisanja Bećara, u šta se može uvjeriti svako ko posjeti njegov profil.

Jednu grešku jesmo objavili, a to je da smo napisali da je Bećar PR SDA u Kantonu Sarajevo.

S druge strane, nećemo prenositi Bećarev „odgovor“ Konakoviću kako je tražio, jer osim što nismo ni prenijeli Konakovićev status, još manje nam pada na pamet na stranicama „Avaza“ promovirati Facebook piskaranja osoba poput Bećara, iako bi on to zasigurno volio.

A o tome šta je Bećar stvarno poručio zastupnici Ajli Milišić-Pepić i koliko su njegove uvrede „izvučene iz konteksta“, pogledajte u nastavku i prosudite sami.

Ismet Bećar. Facebook

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.