BOGATI PROGRAM

Tradicija: U Počitelju otvorena "Trešnjeva nedjelja"

Umjetnici su još od 1964.godine, kada je osnovana Međunarodna umjetnička kolonija Počitelj prigrlili "Trešnjevu nedjelju“ i kao svoju manifestaciju

S tradicionalne "Trešnjeve nedjelje". Avaz

Meliha Smajkic

3.6.2024

Tradicionalna manifestacija "Trešnjeva nedjelja", svojevrsni identitet Počitelja, koji se vezuje uz prvu nedjelju u junu, prigodnim kulturno-zabavnim programom otvorena je jučer u organizaciji Udruženja građana "Počitelj“.

Kako si naveli iz ovog Udruženja, posjetioci su imali priliku uživati u bogatom programu, te kroz pjesmu i igre baštiniti tradiciju naše domovine i hercegovačkog područja.

U programu su učestvovali Počiteljski tamburaši, Kulturno-umjetničko društvo "Kolo Dubravsko" te talentovani Adi Mrgan, dok je specijalni gost bio Adnan Jerlagić.

Upriličen zabavni program. Avaz

- "Trešnjeva nedjelja" je prva manifestacija u organizaciji Udruženja građana Počitelj, a u planu su i druge kulturne manifestacije i događaji kako bi se oživio kulturni život na ovim prostorima - naveli su iz Udruženja

Također, kako nam je potvrđeno, ova manifestacija će u nedjelju, 9.juna biti održana u prostoru Umjetničke kolonije u Počitelju, a u organizaciji Udruženja likovnih umjetnika BiH (ULUBIH).

Umjetnici su još od 1964.godine, kada je osnovana Međunarodna umjetnička kolonija Počitelj prigrlili "Trešnjevu nedjelju“ i kao svoju manifestaciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.