NAKON PRIJETNJI

Suljagić: Očekujem da se Fejzić ukloni sa pozicije predsjedavajućeg UO Memorijalnog centra

Memorijalni centar Srebrenica je nacionalna institucija prvog reda i ne može biti u rukama primitivaca

Emir Suljagić i Hamdija Fejzić. Armin Durgut / PIXSELL - Fena

S. S.

4.6.2024

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić se oglasio nakon prijetnji koje je dobio od predsjednika Upravnog odbora Memorijalnog centra Hamdije Fejzić.

- Kao direktor Memorijalnog centra Srebrenica, smatram svojom dužnošću da obavijestim javnost o nedavnim događajima koji su narušili sigurnost i integritet naše institucije. Nedavno sam primio ozbiljne prijetnje od strane predsjednika Upravnog odbora Memorijalnog centra Srebrenica. Ove prijetnje sam odmah prijavio nadležnim agencijama, kako bi se preduzele odgovarajuće pravne mjere i osigurala zaštita Memorijalnog centra, mog tima i moja. Takođe sam obavijestio Upravni odbor o ovom incidentu.

Jutros su o ovome objavljeni članci u nekoliko medija. Želim da naglasim da očekujem da predsjedavajući Upravnog odbora, gospodin Fejzić, bude uklonjen sa svog položaja. Niko od mene, niti od nas, ne može očekivati da radimo u okruženju u kojem su psovke i prijetnje normalizovane. Memorijalni centar Srebrenica je nacionalna institucija prvog reda i ne može biti u rukama primitivaca. Naša misija je očuvanje sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici i radimo u skladu sa zakonima i pravilima koja nas vode.

Očekujem od nadležnih institucija da sprovedu temeljnu istragu i preduzmu odgovarajuće korake kako bi se osigurala bezbjednost svih zaposlenih i zaštitila naša misija. U ovim teškim trenucima, važno je da svi ostanemo posvećeni pravdi i istini - istakao je Suljagić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.