REAKCIJE

Branislav Borenović za "Avaz": Kao i svaka velika Dodikova priča i ova je ispuhala za samo nekoliko dana

Nekad je znao i po nekoliko mjeseci držati pažnju svojim dimnim političkim bombama

Borenović: Samo bombastične najave. Dejan Rakita / Pixsell

Alen Bajramovic

8.6.2024

Kao i svaka velika Dodikova priča i ova je izduvala, ovaj put za svega nekoliko dana, kazao je za "Avaz" predsjednik PDP-a Branislav Borenović komentirajući ishod današnjeg svesrpskog sabora, koji je održan nakon Dodikovih bombastičnih najava o razdruživanju i sličnim temama.

- Nekad je Dodik i po nekoliko mjeseci znao držati pažnju svojim dimnim političkim bombama o odlasku stranih sudija iz Ustavnog suda BiH, samostalnosti, vraćanju nadležnosti VRS, UIO RS, VSTV RS, protjerivanju Šmita, SIPA-e, zabrani djelovanja Suda i Tužilastva BiH u Srpskoj, a sada te njegove bombastične najave utihnu mnogo brže. 

Naravno da Vučić uvijek snažno insistira na dosljednom poštovanju Dejtonskog mirovnog sporazuma i ustavnog okvira BiH i RS, što je odraz državotvorne, ozbiljne politike mira i stabilnosti u cijelom regionu – kaže Borenović.

On dodaje da je Srbija za RS najvažniji oslonac.

- U zadnjih 15 godina vladavine SNSD-ove vlasti, loših ekonomskih rezultata, zaduženosti, izolacije, Srbija je uvijek bila tu da pomogne narodu u RS, ali i u BiH. 

Sjetimo se korone, besplatne vakcinacije za sve građane BiH, pa mnogobrojnih korisnih projekata i, što je najvažnije, snažne podrške dejtonskom uređenju BiH i poziciji RS u postojećem ustavnom okviru – ističe Borenović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.