19. JUNA

Sajam domaćih i ručno rađenih proizvoda u Međugorju

Događaj će se održati u okviru projekta AveAgri u srijedu, 19. juna u 14 sati na platou ispred Galerije ''Naša Majka'' u Međugorju

Sajam domaćih i ručno rađenih proizvoda. Facebook

FENA

19.6.2024

Poljoprivrednice iz Čitluka, Čapljine, Srebrenice, Bratunca, Konjević Polja, Vlasenice i Skelana prezentirat će svoje proizvode u koje je utkano mnogo pažnje, odricanja i ljubavi.

Događaj će se održati u okviru projekta AveAgri u srijedu, 19. juna u 14 sati na platou ispred Galerije ''Naša Majka'' u Međugorju, najavljeno je iz Općine Čitluk.

Po završetku sajma, u četvrtak, 20. juna u 9 sati u Hotelu Cesarica u Međugorju, održat će se konferencija pod nazivom ''Kako razvijati kapacitete poljoprivrednica u Hercegovini i Podrinju'', koja će okupiti poljoprivrednice i donositelje odluka, a gdje će se diskutirati o izazovima u radu i iskustvima od osnivanja obiteljskih gospodarstva i obrta do sudjelovanja na sajmovima, te suradnji sa institucijama i tijelima vlasti.

Inače, u fokusu sajma je promocija domaćih i ručno rađenih proizvoda kao i dodatno umrežavanje poljoprivrednica. Ovo je samo jedna od aktivnosti planiranih projektom AveAgri – Unapređenje prilika za zapošljavanja žena kroz suradnju malih poljoprivrednih poduzeća u vlasništvu žena, koji financijski podržava Ministarstvo vanjskih poslova SAD-a (US Department of State), a implementira Centar za promociju civilnog društva (CPCD) iz Sarajeva.

Projektni cilj je osnaživanje žena iz ruralnih područja Hercegovine i Podrinja u udruživanju snaga kako bi zajednički nastupale na tržištu, poticanjem na osnivanje poljoprivrednih zadruga. Ključna komponenta ovog projekta je suradnja između pojedinačnih proizvođačica – žena, organizacija civilnog društva i institucija, zaključeno je u priopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.