ŽESTOKA REAKCIJA

Naša stranka odgovorila na prozivku: "SDA nije pravila greške, ona je činila zlodjela"

Dodali su da SDA neće ni njihovi "takozvani partneri" DF i SBiH

Facebook

N. H.

19.6.2024

Nakon što je Kantonalni odbor SDA kritikova trojku u Sarajevu rekavši da je njihov "Sarajevski dogovor" iz 2020. doživio debakl, stigao je odgovor iz Naše stranke.

- Nakon što su 25 godina bili u vlasti, iz SDA su se odlučili da obećavaju promjene jer kažu da su učili na svojim greškama i da će sad sve biti drugačije. Da bi se učilo na greškama, moraju se praviti greške, a SDA nije pravila greške, ona je činila zlodjela - kazali su iz Naše stranke.

Dodali su da SDA neće ni njihovi "takozvani partneri" DF i SBiH, "zato su potrčali da kažu kako oni nemaju dogovor o koaliciji nego dogovor o nenapadanju."

- Žele tako sačuvati makar malo političkog kredibiliteta a pošto svoje ne mogu stvoriti, prislanjajući se koliko-toliko uz SDA žele uzeti dio njihovih glasova. To je prijateljstvo hijene, kakvo SDA i zaslužuje, jer je i sama tako postupala prema svojim koalicionim partnerima dok se nije počela urušavati. To je lažna trojka - naveli su.

- Kad iz SDA kritikuju pravu trojku, pričaju ustvari o sebi: kriminal, politički osuđenici, lažne diplome, korupcija i druge nepodopštine ono je što je sinonim za njihov način vladanja - dodaje se.

Kako su kazali, rad trojke karakterišu rekonstrukcija gradske saobraćajne mreže, naknade porodiljama, otvaranje direktnih aviolinija za svjetske centre, gostovanja najvećih svjetskih umjetničkih zvijezda u Sarajevu, novi parkovi, škole, obnovljeni trgovi. Dodaju da su te stvari ono što im daje kredibilitet da na svaku uvredu iz SDA ponosno odgovore.

- Prvi, naravno, ne počinjemo napad jer radimo, nemamo se kad zamarati time šta SDA nije uradila, ali smo dužni odgovoriti na neosnovane kritike. Na sljedećim izborima Trojka će u Kantonu Sarajevo SDA učiniti još manjom, a takvom će je učiniti i oni što su sa SDA sklopili ugovor o nenapadanju. Dobri ljudi Sarajeva ne zaboravljaju 25 najtežih godina s njima - zaključili su iz Naše stranke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.