PROJEKTI

Obnova saobraćajne infrastrukture u Starom Gradu u vrijednosti 15,5 miliona KM

U toku je i izbor izvođača radova za ulicu Bistrik od Trga Austrije do Tranzita

Irfan Čengić, načelnik Starog Grada. Fena

FENA

24.6.2024

 Načelnik Općine Stari Grad Irfan Čengić najavio je početak novih radova na saobraćajnoj infrastrukturi u Starom Gradu u vrijednosti od oko 15,5 miliona KM, te naglasio da se realizuju uz veliku podršku ministra saobraćaja Kantona Sarajevo Adnana Štete, saopćeno je iz Odsjek za odnose s javnošću, protokolarne poslove i međunarodnu saradnju Općine Stari Grad.

- Ove sezone već su završeni radovi na pet ulica na području općine: Za beglukom-Plato Širokača, Niže banje, Dženetića čikma, Tale Ličanina i dio magistralne ceste M5 (Put Mladih Muslimana), a potpisan je ugovor sa izvođačima radova za 6 LOT-ova koje zajednički realizuju Općina Stari Grad i Direkcija za ceste Kantona Sarajevo. Radi se o sanacijama ulica Bistrik basamaci, Pod Hridom, Paje sokak, Grlica, Hadžijska ravan i Nevjestina - istakao je načelnik Čengić.

Ministar Šteta nedavno je najavio početak radova na glavnoj saobraćajnici uz tramvajske šine, čime je obuhvaćena i obnova centralnog dijela saobraćajnice i trotoara i na području Starog Grada. Projekat koji će uljepšati naš grad i poboljšati saobraćajnu infrastrukturu se realizuje putem Ministarstva saobraćaja, tj. putem Direkcije za ceste Kantona Sarajevo.

U toku je i izbor izvođača radova za ulicu Bistrik od Trga Austrije do Tranzita. Radi se sanacionim radovima na saobraćajnici i pješačkim stazama na dionici od Ambasade Japana u BiH do spoja sa saobraćajnicom Put Mladih muslimana, koja se spaja na nedavno saniranu magistralnu cestu M5.

Također, Općina Stari Grad provela je proceduru nabavke i uskoro slijedi potpis Okvirnog Sporazuma za radove na cesti za Barice-Čavljak, koja će se izvoditi fazno, a ista će biti obnovljena i proširena.

Načelnik Čengić je također neveo da je potpisan i i trogodišnji Okvirni sporazum za ljetno održavanje ulica. Tako da će i ove godine biti sanirano na desetine ulica u skladu sa godišnjim planom, navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.