PORUKA REDITELJA

Reakcija Durakovića na pjesmu "Snaga naroda": Ja se pod zastavom Rame Isaka neću boriti, gluho bilo

Borba za novu BiH danas se može voditi samo uz državnu zastavu koju imamo, sve drugo je nostalgija ili izgovor za bildanje novog nacionalizma

Duraković: Bosna je nešto skroz drugo. Facebook

N. Aj.

prije 5 dana

Reakcije na pjesmu "Snaga naroda", kako se zove i stranka Rame Isaka, i dalje izaziva brojne reakcije.

- Mi smo glas iz zemlje predaka, spremna armija Rame Isaka, vodi nas amanet čistog barjaka, čuvat će te Bosno snaga naroda - početni su stihovi ove pjesme. 

Bosanskohercegovački reditelj Jasmin Duraković oglasio se na društvenim mrežama i reagirao na ove stihove.

- Ja se pod zastavom (i zastavama) Rame Isaka neću boriti. Gluho bilo. Bosna je skroz nešto drugo - poručio je Duraković.

Objava Jasmina Durakovića. Facebook

Očigledno da je i on dobio mnoge reakcije na svoju objavu.

U narednom postu, uz zastave BiH, naveo je da je u ratu ponekad nosio kapu s ljiljanima i da je dao svečanu zakletvu da će braniti teritorijalni integritet i suverenitet BiH.

- Čak sam i napisao tekst te zakletve, uz prateći motivacijski govor koji se čitao vojnicima Armije BiH diljem BiH. Bilo je to ljeto '92., početak rata. Na kraju je potpisan Dejtonski sporazum. Nismo bili previše sretni s njim, ali je donio mir zemlji. Uskoro smo dobili i novu zastavu. Trebalo mi je vremena, ali sam je zavolio - napisao je Duraković.

Objava Jasmina Durakovića. Facebook

Dodao je da je BiH država sa složenim unutrašnjim uređenjem i da ima svoje institucije pa i svoju vojsku.

- Samo uz te institucije ova zemlja može ići dalje. Teško je, ali vrijedi se za to boriti. Borba za novu BiH danas se može voditi samo uz državnu zastavu koju imamo, sve drugo je nostalgija ili izgovor za bildanje novog nacionalizma. Ovaj put bošnjačkog. I to je klopka koja onima koji istinski vole ovu zemlju nije potrebna. Ovo pišem i kao odgovor onima koji su burno reagirali na jedan moj skorašnji post. Svako dobro, Bosno i Hercegovino - podijelio je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.