"DANI AJVATOVICE"

Položen kamen temeljac za izgradnju Poslovno-edukativnog centra MIZ Donji Vakuf

Dovu je na kraju proučio muftija banjalučki, Ismail ef. Smajlović, koji je, ujedno, danas bio imam/hatib na džuma-namazu

Donji Vakuf - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5
Z. K.

prije 2 dana

U okviru manifestacije "Dani Ajvatovice" danas je u Donjem Vakufu položen kamen temeljac za izgradnju poslovno-edukativnog centra MIZ Donji Vakuf.

- To će biti centar koji će u jednom segmentu imati ekonomsko poslovanje, a u drugom će to biti edukativni centar u kojem će se raditi na edukaciji naše omladine, a koji će biti i prostor susreta različitih društvenih skupina. Vrata će biti otvorena svima - istakao je ovom prilikom muftija travnički dr. Ahmed Adilović.

Centar će se nalaziti nedaleko od same jezgre grada, odnosno same zgrade MIZ Donji Vakuf.

- Ovo područje je počelo da se urbanizira, te da se stvara jedna živost. Mi smo, hvala Bogu, počašćeni i podrškom Rijaseta, pa smo kupili zemljište koje nakon nas ostaje kao trajno dobro - rekao je glavni imam MIZ Donji Vakuf Amir ef. Čavak.

Kako je kazao, u narednom periodu sve učesnike projekta očekuje velik posao.

- Imamo dobar signal od strane državnog, kantonalnog i općinskog nivoa koji su obećali pomoći, a imamo već i najave podrške od naših prijatelja izvan Bosne i Hercegovine - najavio je efendija Čavak.

Dovu je na kraju proučio muftija banjalučki, Ismail ef. Smajlović, koji je, ujedno, danas bio imam/hatib na džuma-namazu u centralnoj gradskoj Baš džamiji u Donjem Vakufu.

Svečanosti je prisustvovao i načelnik Općine Donji Vakuf Huso Sušić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.