AMERIČKA AMBASADA

Ambasador Marfi položio kamen temeljac nove rezidencije: Veliki dan za SAD i BiH, uvijek ćemo biti uz vas

Mada ja neću imati priliku ovdje stanovati, imat će je ambasadori koji će doći poslije mene

Marfi: Imao čast da položi kamen temeljac. Screenshot

E. Ć.

prije 3 dana

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Majkl Marfi (Michael Murphy) položio je kamen temeljac nove rezidencije američkih ambasadora u našoj zemlji.

- Upravo sam imao zadovoljstvo položiti kamen temeljac nove rezidencije američkih ambasadora u Bosni i Hercegovini, koja se nalazi u samom srcu Sarajeva. 

Mada ja neću imati priliku ovdje stanovati, imat će je ambasadori koji će doći poslije mene. I oni će biti fokusirani na ono što sam ja bio fokusiran i na šta su bili fokusirani moji prethodnici zadnjih 30 godina. Na podršku suverenitetu, teritorijalnom integriteti u multietničkom karakteru BiH. Na osiguravanje učinkovite, efikasne i odgovorne uprave na svim nivoima u BiH u korist građana. I konačno, na pomoć zemlji da napreduje na putu integracija u evroatlantske integracije - rekao je ambasador Marfi.

Naglasio je kako je ovo dobar dan za Sjedinjene Američke Države.

- Malo kiše ne umanjuje naš današnji entuzijazam zbog ovog događaja i izgradnje koju ćemo uskoro početi, a bit će dobar dan i za Bosnu i Hercegovinu, jer će Sjedinjene Američke Države biti uz vas sada i uvijek - poručio je ambasador Marfi.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.