DOSTAVIT ĆE DOKUMENTACIJU

FUP istražuje gradonačelnika Zavidovića zbog parking prostora i izgradnje javne rasvjete

Možda će se nekada uspjeti riješiti mene, međutim nikada se neće riješiti svoje zlobe i pakosti

Hašim Mujanović. Facebook

S. S.

7.7.2024

Gradonačelnik Zavidovića Hašim Mujanović potvrdio je na društvenim mrežama da mu je od strane FUP-a dostavljen nalog u kojem se traži relevantna dokumentacija u vezi izgradnje javne rasvjete u naselju Donja Blizna u MZ "Rujnica" i dokumentacije vezano za izdavanje parking prostora.

On na to gleda kao da pojedinci u "ostrašćenoj želji za zaposjedanjem gradonačelničke funkcije su prešlu sa riječi na djelo".

- Čestitam i zahvaljujem se podnositelju krivične. Na ovaj način dokazat ću i njima i građanima još jednom da poziciju gradonačelnika obavljam krajnje savjesno i odgovorno. Sve ovo čine u nedostatku kvalitetnih vlastitih ideja i u strahu od poniženja koje ih čeka na predstojećim izborima. Naravno da kao legalist, poštujući zakone države Bosne i Hercegovine, nastojao sam raditi i radit ću sve poslove u skladu sa zakonima i moralnim načelima. Ovim svojim postupkom buduća/i gradonačelnik/ca, pored toga što pokušava diskreditovati mene, istovremeno pokušava kriminalizovati rad uposlenika Gradske uprave, šefova službi i mojih pomoćnika, a nakon oktobarskih izbora istim ima namjeru biti nadređeni/a.

Vezano za krivičnu prijavu u što kraćem roku ću, kako ja tako i zaposlenici Gradske uprave Zavidovići, dostaviti svu traženu dokumentaciju Tužilaštvu potrebnu za objektivnu ocjenu navoda iz krivične prijave. Važno je napomenuti da su u Gradskoj upravi u proteklih nekoliko mjeseci u dva navrata boravili revizori Ureda za reviziju institucija FBiH. Posebna pažnja posvećena je javnim nabavkama kao i postupku iznajmljivanja parking prostora. Revizori nisu našli nikakve protivzakonite radnje a na godišnjem nivou službenici Gradske uprave provedu oko 250 postupaka javnih nabavki radova, roba i usluga. Pored tražene dokumentacije nadležnim pravosudnim i istražnim organima dostavit ćemo i kompletnu dokumentaciju koja se odnosi na sve ranije postupke koji su vođeni u vrijeme vladavine SDA.

Pitam se šta će vijećnici i predsjednici zavidovićkih stranaka raditi i kako će reagovati kada se ocijeni da su poslovi za koje se traži dokumentacija kao i svi drugi poslovi iz nadležnosti Gradske uprave urađeni u skladu sa propisima Zakona o javnim nabavkama BiH kao i u skladu sa svim drugim propisima. Šta tada, hoće li ih biti stid pozdraviti me i pružiti ruku, kako meni tako i uposlenicima koji već sada osjećaju ogorčenje radi ovog postupka nekoga ko pretendira na poziciju gradonačelnika? Neće. Žao mi ih je, možda će se nekada uspjeti riješiti mene, međutim nikada se neće riješiti svoje zlobe i pakosti.

Slično ovo su radili i neki mnogo prefrganiji i politički daleko pismeniji i iskusniji ali su u svim tim pokušajima ostali poniženi i završili su na smetljištu političke historije. Idemo mi dalje - napisao je Mujanović.

Inače, Mujanović je nedavno postao član Glavnog odbora stranke Snaga naroda, koju predvodi Ramo Isak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.