SARAJEVO

HDZ BiH predao liste kandidata CIK-u BiH za predstojeće izbore

U ime HDZ-a BiH, liste su predali dopredsjednica spomenute stranke Darijana Filipović i glavni tajnik Goran Božić

HDZ BiH. Fena

FENA

8.7.2024

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH predala je u ponedjeljak u Sarajevu kandidatske liste Centralnoj izbornoj komisiji BiH (CIK BiH) za predstojeće Lokalne izbore u BiH, koji će se održati u oktobru 2024. godine.

U ime HDZ-a BiH, liste su predali dopredsjednica spomenute stranke Darijana Filipović i generalni sekretar Goran Božić.

HDZ BiH se prijavljuje s 31 kandidatkinjom/kandidatom za načelničke odnosno gradonačelničke pozicije, a za nivoe općinskih i gradskih vijeća sa 63 nivoa, s nešto više od 1150 kandidata ukupno, izjavila je Filipović.

- Što se tiče listi, one su jedan odraz politički prepoznatljivih imena, načelnika i gradonačelnika koji imaju kontinuitet u radu na tim pozicijama, koji su već ranije bili na tim pozicijama, ali isto tako jedne nove energije, novih ljudi, ne nužno mlađih ali i mlađih. Sve to stvara sinergiju političke zrelosti i nove energije tako da ćemo imati što ponuditi biračima za Lokalne izbore - istaknula je Filipović.

Dopredsjednica Filipović je naglasila i nastavak aktivnosti sukladno Izbornom zakonu i definiranom izbornom procesu, ističući pritom i očekivanja za budućim nastavkom dijaloga o izmjenama i dopunama Izbornog zakona u čemu će, kako je istaknula, HDZ BiH dati svoj pravovremeni doprinos, priopćio je HDZ BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.