SVE SMIŠLJENO

Galić ima državljanstvo Hrvatske, dva dana ranije znao da će po njega doći SIPA!

Galić se, prema informacijama, javio kolegama, kazavši da se nalazi na bolovanju i da je u Hrvatskoj

Zoran Galić. SIPA

M. Aš.

9.7.2024

Zoran Galić, zamjenik direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), nije pronađen danas na svojoj adresi prije nego što su jutros pripadnici policijskih agencija iz BiH došli pred njegovu kuću u Posušju, a kako bi bio uhapšen.

Ova informacija potvrđena nam je iz Tužilaštva BiH.

Galić se, prema informacijama "Avaza", nalazi u Hrvatskoj. On se javio kolegama, kazavši da se nalazi na bolovanju u toj državi. Za sada se sve provjerava, kao i činjenica ko mu je javio da će biti uhapšen.

Krivična djela za koja Tužilaštvo sumnjiči Galića počinjena su u periodu dok je on obnašao dužnost direktora Granične policije BiH, a sve je otkriveno nakon raspakivanja Sky aplikacije. 

S druge strane, kako saznajemo, Galić ima i državljanstvo Hrvatske, pa je teško očekivati da će biti izručen BiH kao i svi raniji bjegunci koji su nakon istraga i naloga u BiH "otišli" u Hrvatsku.
Saznajemo da je Galić dva dana ranije znao da će po njega doći SIPA i da je pod istragom Tužilaštva, iako se u prvi tren krilo od ove agencije da se radi na njegovom hapšenju i da je na radaru Tužilaštva.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.