"KORISTI SE KAO ALIBI"

Stevandić: RS neće poštovati odluke Ustavnog suda BiH u vezi s državnom imovinom

Komentirajući odluku Ustavnog suda BiH o prodaji nekretnina na Jahorini, istakao je da je sigurno da bez srpskih sudija takve odluke nemaju djejstvo

Nenad Stevandić. Avaz

N. H.

12.7.2024

Predsjednik Narodne skupštine RS izjavio je da se odluka Ustavnog suda BiH o državnoj imovini na Jahorini neće ispoštovati. 

Stevandić je rekao da je Ustavni sud BiH "još jedna od rijetkih preostalih poluga hibridnog rata koji se vodi protiv RS i ponekad koristi Federaciju BiH kao alibi", te da "oktroisane odluke neće biti prihvaćene".

Komentirajući odluku Ustavnog suda BiH o prodaji nekretnina na Jahorini, istakao je da je sigurno da bez srpskih sudija takve odluke nemaju djejstvo.

- Imamo odluke Narodne skupštine RS. Nećemo prihvatiti oktroisane odluke. U BiH sve mora da se završi saglasnošću naroda i entiteta. Gdje narod i entiteti nisu saglasili, principi ravnopravnosti su narušeni - kazao je Stevandić.

Naveo je da Ustavni sud BiH jedna od rijetkih institucija, pored OHR-a, koja "nema osnovni način funkcioniranja kao što je poštovanje naroda i entiteta".

- Činjenica je da trenutno ne poštuju samo Srbe - rekao je Stevandić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.