RJEŠENJE PROBLEMA

Enda Pavić Pečenković posjetila Centar "Colibri"

Posebno je razgovarano o mogućnostima stažiranja i stručnog osposobljavanja u Udruženju

Centar Colibri. Fena

FENA

12.7.2024

Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Enda Pavić Pečenković posjetila je prostorije Centra za podršku porodicama s djecom i osobama s poteškoćama u razvoju "Colibri".

Tom prilikom, je s predsjednicom Udruženja Aidom Hrnjić razgovarala o načinu funkcionisanja Centra i potrebama Udruženja u pogledu brige o djeci s poteškoćama.

Posebno je razgovarano o mogućnostima stažiranja i stručnog osposobljavanja u Udruženju, što bi predstavljalo veliku podršku u radu s djecom s poteškoćama, ali i pružilo studentima priliku za stručno osposobljavanje i sticanje praktičnog iskustva.

Pavić Pečenković je istakla da će resorno Ministarstvo nastaviti pružati podršku Udruženju, te najavila da će razgovarati s predstavnicima Vlade KS kako bi omogućili stažiranje i stručno osposobljavanje u Udruženju.

Udruženje "Colibri" pruža podršku mališanima s poteškoćama u razvoju i njihovim roditeljima kroz organizaciju različitih radionica, izdavanje edukativnih sadržaja, te organizaciju ljetnih škola.

Krajnji cilj aktivnosti je omogućiti djeci s poteškoćama u razvoju da budu što manje ovisna o pomoći roditelja i drugih osoba, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.