REAKCIJE

Oglasio se direktor preduzeća "Standard" Konjic: "Fejzagić i Krivić iznijele su neistinu, ja trpim mobing"

Sve što je navedeno nije utemeljeno na dokazima i istini, kazao je Memić

Memić: Sud treba da dokaže. Facebook

13.7.2024

Nakon što su dvije uposlenice JKP „Standard“ Konjic Elma Fejzagić i Džana Krivić za „Dnevni avaz“ kazala da su doživjele najgori mogući oblik mobinga i diskriminacije od direktora ove kompanije Samira Memića, Memić se oglasio za portal „Avaza“.

Presuda na razmatranju

Kazao je da su iznesene neistine dvije uposlenice društva JKP „Standard“ Konjic.

- Sve što je navedeno nije utemeljeno na dokazima i istini. To treba Sud da dokaže, utvrdi i potvrdi. Faksimil presude koji je objavljen, ta presuda nije pravosnažna. Mi smo se obratili drugostepenom organu Sudu u Mostaru gdje su nam rekli da je ta presuda na razmatranju kod drugostepenog Suda u Mostaru. Ponavljam presuda nije potvrđena i nije pravosnažna – kazao je Memić za portal „Avaza“.

Kao uposlenik društva, dodaje, je 25 godina, a direktor je pet godina i tvrdi kako on lično doživljava mobing od uposlenica Fejzagić i Krivić.

- Razlog je to što sam dolaskom na funkciju direktora zatekao nezakonite odluke od bivšeg direktora gdje su uposlenice, pismeno ovlaštene, imale pravo na dodatak na plaću. To pravo na dodatak se odnosi na poslove kurira, higijeničara, voditelja protokola. 

Imale dodatak

Možete li zamisliti da visoko obrazovane osobe rade te poslove. Također, taj dodatak imaju dugi niz godina i to ne mali. Mojim dolaskom ja te odluke stavljam van snage kao nezakonite i odatle kreće sve. Počinju igre od ovih uposlenica prema meni. Ja proživljavam taj mobing, a to će sud i da presudi pa ćemo da vidimo šta dalje – naveo je Memić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.