SARAJEVO

Takmičenje u skokovima u vodu "Bentbaša Cliff Diving" 4. augusta u Sarajevu

Najbolji skakači iz BiH i regije će svojim umijećem i hrabrošću publiku ostaviti bez daha.

Skokovi u avgustu. Dino Bajrić Bentbaša

FENA

16.7.2024

Takmičenje u skokovima u vodu "Bentbaša Cliff Diving" bit će održano 4. augusta, a kako je najavljeno, najbolji skakači iz BiH i regije će svojim umijećem i hrabrošću publiku ostaviti bez daha.

Očekuje se spektakl

- Uveliko traju pripreme za jubilarno 10. izdanje skokova u vodu. Najbolji skakači iz regiona doći će u Sarajevo, kako bi pokazali svoje nevjerovatne vještine i hrabrost. Očekuju nas spektakularni skokovi koji će publiku ostaviti bez daha – kaže organizator Dino Bajrić.

Prvi put „Bentbaša Cliff Diving" bit će dio novog projekta "Bentbaša Summer Fest", koji će biti održan od 2. do 4. augusta u Sarajevu, na dvije lokacije - Bentbaši i Darivi.

- Odlučili smo da idemo korak naprijed i uz skokove, koji su poznati širom Evrope i svijeta, organiziramo jedinstveni festival koji obećava nezaboravno iskustvo za sve uzraste, s bogatim programom koji uključuje panel konferenciju, muzičke nastupe, umjetničke performanse, edukativne i sportske radionice za djecu i odrasle – najavio je Bajrić.

Muzički događaji

Tako će na panel konferenciji, 2. augusta, okupiti paneliste iz različitih oblasti kako bi podijelili svoja iskustva i razgovarali o važnim temama koje se tiču potencijala prirodnih resursa BiH i njihove održivosti.

Dan poslije bit će upriličeni muzički događaji pod otvorenim nebom uz nastupe poznatih regionalnih i domaćih DJ-eva.

Za najmlađe, a i odrasle, organizatori su pripremili niz edukativnih i sportskih radionica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.