SARAJEVO

Premijer Uk posjetio Collegium Artisticum: Obećao nastavak podrške Vlade KS

Izložba “Struthof, 100 pogleda prema slobodi” otvorena je do 5. avgusta od 10 do 18 sati

Uk posjetio Collegium Artisticum. press KS

FENA

16.7.2024

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk posjetio je Collegium Artisticum gdje je sa direktorom Elvedinom Poturkom razgovarao o radu galerije.

Tom prilikom premijer Uk posjetio je izložbu “Struthof, 100 pogleda prema slobodi” umjetnika Rogera Dalea, koja predstavlja ciklus od 100 slika naslikanih na području nekadašnjeg nacističkog koncentracionog logora Struthof, tokom ljeta i jeseni 1994. godine.

Pored toga, Uk je sa Poturkom razgovarao na koji način Vlada KS može pomoći rad te galerije. Kako je istaknuto tokom sastanka, nakon 50 godina renovirane su prostorije Collegium Artisticuma koje su do septembra naredne godine u potpunosti rezervisane.

- I to sve sa samo pet zaposlenika. U tri godine direktor Elvedin Poturak je uradio odličan posao. Ponosan sam što Sarajevo ima najveću regionalnu galeriju čiji rad će Vlada KS nastaviti podržavati - rekao je premijer Uk.

Izložba “Struthof, 100 pogleda prema slobodi” otvorena je do 5. avgusta od 10 do 18 sati, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.