NABAVKA SREDSTAVA

Socijalno ugroženim domaćinstvima koja su pretrpjela štetu od grada po 1.000 KM

Mini grant projekt - Odgovor na olujno nevrijeme u Bosni i Hercegovini

Ogromna šteta. FENA

FENA

17.7.2024

Nakon nedavne prirodne nepogode, tuče koja je u lipnju pogodila dijelove Širokog Brijega i Gruda, Društvo Crvenog krsta/križa BiH/Red Cross Society of B&H je sukladno informacijama koje je dostavio Crveni križ Županije Zapadnohercegovačke sa svojom strukturom, započeo Mini grant projekt - Odgovor na olujno nevrijeme u Bosni i Hercegovini.

Na području Županije Zapadnohercegovačke, u Širokom Brijegu i Grudama, kroz ovaj brzi odgovor, osigurat će se naknada dijela štete koja je uzrokovana tučom za 25 socijalno ugroženih domaćinstava u vidu isplate novčanih sredstava od 1.000 KM po domaćinstvu (ukupno 25.000 KM), objavio je u srijedu Crveni križ Županije Zapadnohercegovačke.

Odabir domaćinstava vršit će tročlano povjerenstvo sastavljeno od predstavnika lokalnog Crvenog križa, centra za socijalni rad te gradskih/općinskih službi za civilnu zaštitu.

Osim navedenog gotovinskog transfera, kroz ovaj projekt omogućit će se i nabavka dezinfekcijskih sredstava, sredstava protiv buđi te dodatna zaštitna oprema koja će se dostaviti socijalno ugroženoj kategoriji stanovništva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.