JUBILEJ

Direktor Nacionalnog parka "Una" Alen Zulić za "Avaz": 50. Una regata obara rekord po broju gostiju

Plovit će se u tri etape, a učesnici će biti smješteni u četiri kampa

Zulić: Kotizacija besplatna. Facebook

24.7.2024

Ovog ljeta Unsko-sanski kanton ima poseban razlog za slavlje. Jedinstvena, u svijetu poznata, internacionalna Una regata održava se 50. put. Od 24. do 27. jula posjetioci će uživati u izuzetnom događaju.

Rekordan broj

Direktor Nacionalnog parka „Una“ Alen Zulić za "Avaz" kaže da je veliki jubilej Una regate zaslužan za rekordan broj ulazaka na Štrbački buk.

- Ove godine imamo više od 20 posto ulaza nego prošle u isto vrijeme. Također, porast posjete zabilježen je i na vodopadu Milančev buk u Martin Brodu te posjetilačkoj zoni Kulen-Vakuf i još nekima gdje je slobodan ulaz – kazao je Zulić.

Od 24. do 27. jula posjetioci će uživati u izuzetnom događaju. Facebook

Ističe kako je Una regata i ovog puta turistička, sportska i zabavna manifestacija. Plovit će se na dionici Martin Brod – Štrbački buk – Bihać – Bosanska Krupa, u tri etape, a učesnici će biti smješteni u četiri kampa.

- Kotizacija za učesnike je besplatna. Imat će osigurane obroke, prostor za kampiranje te će svaki učesnik biti i osiguran u slučaju neželjenih povreda itd. Do sada se prijavilo blizu 800 učesnika – istakao je Zulić.

Besplatan prijevoz

Direktor Nacionalnog parka poručuje da učesnike očekuje jedinstveno iskustvo koje kombinira veslanje, upoznavanje, druženje, kao i raznolik muzičko-zabavni program.

- Potrudili smo se da za ovaj jubilej Una regata bude posebna, a imat ćemo veliki broj gostiju. Tokom ove manifestacije, osim vodenih sportova, raftinga i kajaka, u kampovima će biti organiziran i kulturno-zabavni program. Također, za sve građane iz Bihaća obezbijeđen je besplatni prijevoz do Martin Broda, preciznije do kampa „Lučica“ – naveo je Zulić za "Avaz"

Zulić: Kotizacija besplatna. Facebook

Tri koncerta

- Vodili smo računa o padavinama i postavili veliki šator koji će osigurati da programski sadržaj na samom otvaranju prođe besprijekorno. Na otvaranju u Martin Brodu učestvovat će Berin Buturović, a Haris Džinović će koncert održati na Gradskoj otoci u Bihaću i posljednjeg dana u Bosanskoj Krupi gostuju „Teška industrija“ i Lea Mijatović – naveo je Zulić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.