KONAČNA LISTA

Završen javni poziv za stambeno zbrinjavanje Roma u Distriktu Brčko: Prijavilo se devet osoba

Za ovaj projekat i ove godine je izdvojeno 75.000 KM

Vlada Brčko distrikta za te namjene je izdvojila 25 hiljada. Fena

FENA

25.7.2024

Vlada Brčko distrikta objavila je konačnu listu korisnika za dodjelu pomoći za poboljšanje uslova stanovanja u individualnim stambenim jedinicama na osnovu Projekta za stambeno zbrinjavanje Roma u Brčkom za 2024. godinu, kojeg je provelo Odjeljenje za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja u Vladi Distrikta.

Šefica resornog Odjeljenja Ljubica Ilić rekla je novinarima da se na Javni poziv za realizaciju projekta za stambeno zbrinjavanje Roma u Brčko distriktu prijavilo ukupno devet osoba, dok je samo njih troje ispunilo opše kriterijume i uslove za sanaciju njihovih postojećih stambenih jedinica.

- Naredni koraci su da se uz pomoć izrade projektne dokumentacije i predračuna ustanovi obim posla na sve tri ove postojeće stambene jedinice, te će se pokrenuti postupak javne nabavke usluga radova i sama realizacija ovog projekta - kazala je Ilić.

Za ovaj projekat i ove godine je izdvojeno 75.000 KM, gdje su iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH učestvovali sa 50 hiljada KM, a Vlada Brčko distrikta za te namjene je izdvojila 25 hiljada.

Iz Odjeljenja za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja Vlade Brčko distrikta podsjetili su da oni već niz godina ovaj projekat provode u saradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.