SARAJEVO

"Dajte nam šansu" obilježilo Međunarodni dan prijateljstva, uz porodicu i prijatelje

Zahvaljujemo i privatnom sektoru, brojnim domaćim i stranim kompanijama, medijima i nevladinom sektoru za razumijevanje i podršku zajedničkoj misiji

'Dajte nam šansu'. KS

FENA

30.7.2024

Udruženje 'Dajte nam šansu' obilježilo je 30. juli, Međunarodni dan prijateljstva, uz brojne prijatelje, u veseloj atmosferi i dobrom raspoloženju. Druženju uz igru i pjesmu, porodicama i prijateljima pridružili su se premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk i ministri u Vladi KS Enda Pavić Pečenković, Adna Mesihović, Afan Kalamujić i Kenan Magoda.

Različite aktivnosti

Direktorica Udruženja Ines Kavalec izrazila je zadovoljstvo što su se pozivu odazvali njihovi prijatelji i članovi Vlade KS, svi oni kroz različite aktivnosti podržavaju rad Udruženja i doprinose građenju sistemskog rješenja za djecu s poteškoćama u razvoju.

- Zahvaljujemo i privatnom sektoru, brojnim domaćim i stranim kompanijama, medijima i nevladinom sektoru za razumijevanje i podršku zajedničkoj misiji da našoj djeci i njihovim porodicama učinimo život lakšim i ljepšim. Svako od nas utječe i doprinosi da definitivno BiH bude na vrhu humano osviještenog društva - poručila je direktorica Udruženja, koje su prije 13 godina osnovali roditelji djece s poteškoćama u razvoju iz potrebe stvaranja boljih društvenih okolnosti za ugodniji život svojih porodica i djece.

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija i zvanično je, tom prilikom, postala ambasador Udruženja, a poručila je da uvijek moramo podržavati jedni druge, bez razlika.

Posebno zahvalnost direktorici Kavalec i svim uposlenicima iskazao je i premijer Uk.

Međunarodni dan prijateljstva

- Međunarodni dan prijateljstva bio je izvrstan povod da obiđem Servisni centar 'Dajte nam šansu', provedem vrijeme s korisnicima usluga, ali ponajviše da zahvalim uposlenicima, volonterima i roditeljima. Posebno zahvaljujem Ines Kavalec za nevjerovatnu energiju prema najranjivijim kategorijama koju, zajedno s ostalim članovima Udruženja, investira u naše društvo. Sa zadovoljstvom nastavljamo naše prijateljstvo i podršku, koju pružamo servisnim centrima - poručio je premijer Uk.

Premijer i drugi članovi Vlade KS bili su dio ekipe u šetnji centrom Sarajeva, na Međunarodni dan prijateljstva. Organiziralo je to Udruženje 'Dajte nam šansu' za svoje članove, prijatelje i ostale sugrađane. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.