U IZNOSU OD 1,3 MILIONA

USK: Potpisani ugovori o dodjeli sredstava za projekte gradova i općina

Predstavnici Vlade USK su u razgovoru sa načelnicima, gradonačelnicima i predstavnicima lokalnih uprava istakli važnost ovih projekata

Vlada USK. Fena

FENA

2.8.2024

U Vladi Unsko-sanskog kantona danas je upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli sredstava gradovima i općinama u iznosu od 1,3 miliona konvertibilnih maraka. Sredstva su dodijeljena za projekte koje su gradovi i općine kandidovali kroz dva programa Ministarstva privrede Unsko-sanskog kantona.

U ovoj godini ovo je već treće organizovano potpisivanje ugovora o dodjeli sredstava Ministarstva privrede za projekte od značaja za razvoj gradova i općina, sukladno strateškom opredjeljenju podrške održivom i ravnomjernom razvoju Kantona u cjelini.

Predstavnici Vlade USK su u razgovoru sa načelnicima, gradonačelnicima i predstavnicima lokalnih uprava istakli važnost ovih projekata za unapređenje infrastrukture i turističke ponude.

Za grantove iz sredstava prikupljenih od koncesija dodijeljena su sredstva u ukupnom iznosu od 696.862 KM za finansiranje i sufinansiranje infrastrukturnih i sanacionih projekata u općinama i gradovima Unsko-sanskog kantona.

Ministar privrede USK Armin Kardašević je istakao značaj ovih projekata za unapređenje kvalitete života građana Unsko-sanskog kantona te naglasio kako će Vlada nastaviti pružati podršku projektima koji doprinose ravnomjernom razvoju svih općina i gradova kantona.

- Ova sredstva će omogućiti realizaciju važnih infrastrukturnih i turističkih projekata koji će poboljšati životne uslove naših građana i unaprijediti turističku ponudu kantona - rekao je Kardašević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.