AKCIJA "KAVEZ 2"

Ovo su imena uhapšenih zatvorskih čuvara, među njima prijatelj Anela Kljake, Esmer Crnomerović

Navedene osobe se sumnjiče da su u prethodnom periodu zloupotrebljavale svoj položaj

Hapšenje tri zatvorska čuvara. FUP

N. H.

5.8.2024

Nakon hapšenja trojice službenika Kazneno popravnog zavoda (KPZ) Mostar oglasili su se iz Federalne uprave policije.

Kako su naveli, pripadnici FUP-a su poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, proveli operativno-taktičku akciju „Kavez 2“ pod nadzorom Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, a vezano za dokumentovanje krivičnih djela „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. i „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

- U sklopu navedene akcije, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Mostaru, izvršeni su pretresi pokretne i nepokretne imovine osumnjičenih osoba, kojom prilikom je pronađena određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, vatreno oružje, telefonski aparati i kartice, kao drugi dokazi koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela - naveli su iz FUP-a.

Potvrdili su da su slobode lišili G.B. (44), D.T. (27) i C.E. (29) svi službenici Kazneno popravnog zavoda poluotvorenoga tipa Mostar. 

Kako saznajemo, to su Goran Belović, Dalibor Tomas i Esmer Crnomerović.

Inače, Crnomerović je prijatelj Anela Kljake, koji je pod istragom Tužilaštva zbog izbornih nepravilnosti u Mostaru.

- Navedene osobe se sumnjiče da su u prethodnom periodu zloupotrebljavajući svoj službeni položaj u prostorije KPZ Mostar, određenim licima unosili različite predmete, te stavljali u promet opojnu drogu.

Osobe lišene slobode su kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru, te će biti predata nadležnom tužilaštvu uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu-dodali su iz FUP-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.