NAKON ŠTRAJKA

Advokatska komora FBiH: Nedvosmislena podrška kolegama u RS

Ističe se da su advokatske komore sinhronizovane u ovoj aktivnosti i svi dalji koraci također će biti zajednički dogovarani

Štrajk advokata. Facebook

FENA

6.8.2024

Advokatska komora Federacije BiH uputila je podršku Advokatskoj komori RS, uz poziva svim institucijama na nastavak razgovora s ciljem, kako navode, hitnog rješavanja nagomilanih problema u oblasti advokature.

-Nakon započetog štrajka-obustave rada koji je organiziran od obje advokatske komore Bosne i Hercegovine, svjedočimo pritiscima Ministarstva pravde RS prema Advokatskoj komori RS, advokaturi kao ustavnoj kategoriji u RS, a što se može smatrati napadom na jedan od stubova nezavisnog i poštenog pravosuđa - navodi se u saopćenju Advokatske komore FBiH.

Ističe se da su advokatske komore sinhronizovane u ovoj aktivnosti i svi dalji koraci također će biti zajednički dogovarani.

-Ovaj proces mora se voditi dijalogom svih zaineresiranih strana, te u razgovorima moraju aktivno učestvovati predstavnici advokatskih komora, predstavnici izvršne, zakonodavne i sudske vlasti. Advokatska/Odvjetnička komora FBiH daje nedvosmislenu podršku kolegama u RS i poziva sve institucije na nastavak razgovora u cilju hitnog rješavanja nagomilanih problema koji u konačnici mogu rezultirati gubitkom pravne zaštite građana Bosne i Hercegovine - poručuju iz Advokatske komore FBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.