IMA LI KRAJA

Radnice "Standarda" iz Konjica progovorile o mobingu direktora Memića, uslijedila lavina uvreda na društvenim mrežama: Sve su prijavile FUP-u!

Elma i Džana iz Konjica krenule su u dokazivanje mobinga na radnom mjestu, kazao je ministar Delić

Fejzagić i Krivić. Avaz

7.8.2024

Nakon što je "Dnevni avaz" objavio nekoliko tekstova o mobingu koje su prošle Elma Fejzagić i Džana Krivić, uposlenice JKP „Standard“ d.o.o. Konjic, a u režiji direktora ovog preduzeća Samira Memića, uvrede i cyber bulling se nastavio i na društvenim mrežama. 

Naime, nakon objava portala "Avaza", na nekoliko Facebook stranica se na Fejzagić i Krivić sručila lavina uvredljivih komentara.

One su to sve prijavile Federalnoj upravi policije (FUP), Odsjeku za borbu protiv kompjuterskog kriminala. 

- Omalovažavao me, zabranjivao mi da prisustvujem sastancima, moje mišljenje nije bilo validno, galamio je, prijetio, slao me po selima da idem, od kuće do kuće, da ja ugovore nosim građanima na vrata, a to se šalje poštom. Optuživao me da radim protiv njega... Bukvalno, na kraju sam ostala sama u kancelariji i bilo je drugima zabranjeno da razgovaraju sa mnom - ispričala je za "Avaz" ranije Elma Fejzagić. 

Njena kolegica Džana Krivić je završila u Hitnoj pomoći te i sada ide kod psihijatra. Kada je otvorila bolovanje, počele su joj stizati prijetnje. Prije toga je tužila Memića za diskriminaciju i mobing. Kada je on to saznao, priča Krivić, a sve stoji u podnesenim tužbama, krenule su prijetnje, te je na kraju dobila otkaz, iako je bila na bolovanju.

O svemu se oglasio i federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić (NiP). 

- Elma i Džana iz Konjica krenule su u dokazivanje mobinga na radnom mjestu. Mobing je, nažalost, vrlo rasprostranjen u našem društvu. Sve češće čujemo priče o mobingu, ali rijetko se ljudi odvaže nešto poduzeti u vezi s tim. Postoje oni hrabri pojedinci koji se odluče boriti za svoja prava, iako je ta borba teška i mukotrpna – kazao je Delić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.