POTVRĐENO ZA "AVAZ"

Odgođena sjednica Vijeća ministara: Helez insistira na smjeni umjesto razrješenja Galića

Helez se protivi razrješenju Galića, već insistira na njegovoj smjeni

Zoran Galić. SIPA

Alen Bajramovic

7.8.2024

Sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o razrješenju zamjenika direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Zorana Galića odgođena je prema zahtjevu ministra odbrane BiH Zukana, potvrđeno je za portal "Avaza". 

Helez se protivi razrješenju Galića, već insistira na njegovoj smjeni. Inače, razlika je u tome da, ako Galić bude razriješen dobit će otpremninu, a ukoliko bude smijenjen, neće imati nikakve privilegije.

Podsjećamo, na prijedlog Ministarstva sigurnosti i jučer je s dnevnog reda povučena tačka o razrješenju Galića s pozicije zamjenika direktora SIPA-e.

Do zahtjeva za smjenu je došlo nakon što je dobio status osumnjičenog u akciji "Kings". On je trebao biti priveden, no prije hapšenja je otišao u Hrvatsku.

Tužilaštvo BiH zatražilo je jučer od Suda BiH da raspiše crvenu Interpolovu potjernicu za Zoranom Galićem. Kako tvrdi Tužilaštvo, Galić je prošlog mjeseca pobjegao u Hrvatsku. 

Tužilaštvo vjeruje da je Galić pobjegao kako bi izbjegao hapšenje na osnovu istrage iz Sky predmeta i sumnje na korupciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.