RADOVI NAPREDUJU

Probijena desna cijev na tunelu Kobilja Glava

Ovaj tunel će spajati potpuno novu saobraćajnu cjelinu Bare - Hotonj, koja će biti u funkciji do kraja sljedeće godine, kazao je Šteta

Šteta obišao radove. Facebook

Z. K.

8.8.2024

Na tunelu Kobilja Glava upravo je probijena desna tunelska cijev, tokom jeseni se očekuje probijanje i druge tunelske cijevi. Ovo je kazao Adnan Šteta ministar saobraćaja Kantona Sarajevo.

- Ovaj tunel će spajati potpuno novu saobraćajnu cjelinu Bare - Hotonj, koja će biti u funkciji do kraja sljedeće godine. Ovo je jedan od najzahtjevnijih tunela koji se gradi, zbog položaja, strukture tla i zbog činjenice da se iznad tunela nalazi više stotina stambenih objekata - naveo je Šteta.

Težak posao, kaže, je završen za sve učesnike u projektu, očekuje nas još mnogo posla, kako na nastavku bušenja druge tunelske cijevi, tako i na nastavku gradnje saobraćajnice prema magistralnom putu M18.

- Desna tunelska cijev duga je 635 metara, a lijeva će biti duga 632 metra. Ogroman broj ljudi je svakodnevno uključen u projekt, radilo se dan, noć, iz dana u dan su se rješavali nepredviđeni izazovi, kako bismo danas svjedočili probijanju desne tunelske cijevi prema Vogošći.

Završetkom projekta rasteretit će se gužve na postojećoj saobraćajnici na pravcu Sarajevo - Vogošća i uveliko poboljšati kvalitet i standard života.

Hvala svim radnicima, izvođaču, nadzoru, stanarima koji žive u blizini gradilišta i svima koji pomažu u realizaciji izgradnje prvog tunela kojeg gradi Kanton Sarajevo - istakao je Šteta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.